TOPlist

Xiaomi Mi Mix 2S první pohled: Cenově dostupná vlajková loď bez výřezu v displeji

xiaomi mi mix 2S prvni pohled

Xiaomi Mi Mix 2S se oficiálně představil na konci března. Neuběhl ani měsíc a my zde máme první pohled na tento telefon. Když se podíváte na telefon jen letmo, tak si mnoha změn nevšimnete. Ta největší je pravděpodobně přidání druhého fotoaparátu. Další změny už proběhly výhradně pod kapotou.

Xiaomi Mi Mix 2S se vyhýbá výřezu v displeji

Xiaomi Mi Mix 1 sice nebyl první telefon se zmenšenými rámečky, avšak započal éru telefonů s minimálními rámečky. Už první verze měla hodně zajímavý design a kvalitně vyrobené tělo z keramiky. A přesně v tomto směru pokračuje i Mi Mix 2S. Přesněji má kovový rám a záda z keramiky. Má to ale také mínus v tom, že telefon je proti velikostně stejné konkurenci poměrně těžký, nicméně i tak se drží telefon v ruce velmi dobře. Tomu pomáhají i zaoblené hrany.

Xiaomi Mi Mix 2S – první pohled – SvetAndroida.cz

Xiaomi Mi Mix 2S - první pohled - SvetAndroida.cz

Na přední straně si můžete všimnout minimálních rámečků po třech stranách, jen v dolní části se nachází větší kus rámečku. V něm je mimochodem v pravém dolním rohu schovaná selfie kamera. LED dioda je rovněž v dolní části telefonu, a to uprostřed. Zajímavě je také umístěn sluchátkový reproduktor, který se dokázal vměstnat nad displej.

K dispozici jsme měli bílou verzi, která nám přijde mnohem praktičtější než klasická černá. Předchozí model (Xiaomi Mi Mix 2 recenze )jsme měli k dispozici právě v černé barvě, která byla vyleštěná. S trochou nadsázky šel telefon použít i jako zrcadlo. Z toho vyplývalo i to, že se velmi lehce zašpiní. To se děje i u bílé verze, ale otisky a šmouhy téměř nejdou vidět.

Výkonnostní stránka telefonu šla také nahoru

Displej má velikost 5,99 palců s FullHD+ rozlišením. O výkon nebude nouze, čipset Snapdragon 845 patří mezi špičku na trhu v roce 2018. Čipset doplní 6 nebo 8 GB paměti RAM a 64/128/256 GB úložiště. Záležet bude na verzi, kterou si uživatel zakoupí. Zajímavé to je u 3 400 mAh baterie, která sice nemá nějak extra velkou kapacitu, ale jde o první Xiaomi telefon s podporou bezdrátového nabíjení. Nechybí ani podpora rychlého nabíjení přes USB-C a bohužel stále chybí 3,5mm audio jack. V telefonu najdeme Android 8 Oreo s nadstavbou MIUI 9.

smartphone xiaomi mi mix 2S

Duální fotoaparát má dvakrát 12 MPx a podle DxOMark jde o nejlepší Xiaomi fotomobil na trhu. Už jsme také mohli krátce vyzkoušet fotoaparát a musíme tentokrát DxOMark dát za pravdu. Z prvních zkušeností to opravdu vypadá, že i Xiaomi si výrazně ve fotoaparátu polepšilo. Brzy se můžete těšit na fototest, kde srovnáme Xiaomi Mi Mix 2S s absolutní špičkou. A to s Huawei P20 Pro.

xiaomi mi mix 2S

Xiaomi Mi Mix 2S cena

Cena základního modelu s 6GB RAM a 64GB úložištěm začíná na částce 3299 juanů. V přepočtu s DPH tak 13 tisíc Kč. Verze se 128GB úložištěm bude stát o cca 1 200 Kč více. Nejvyšší model s 8GB RAM a 256GB vnitřní pamětí vyjde na 3999 juanů. V přepočtu s DPH tak bude stát 15 800 Kč.

[aps_product_sz id=“488635″]

Vyzkoušejte si Xiaomi Mi Mix 2S

V sobotu se v Praze v Centru Černý Most otevře první Xiaomi Mi Store v České republice. O prodejní akci (mobil Xiaomi za 499 Kč, náramek Mi Band za 99 Kč a 30 % sleva na všechno ostatní) už jsme vás informovali, ale fandové špičkových smartphonů najdou i jiné důvody k návštěvě. Jednou z nich je právě i Xiaomi Mi Mix 2S, který si budete moct vyzkoušet. Slavnostní otevření proběhne zítra 28. dubna v 11.00.

Jak se vám líbí Xiaomi Mi Mix 2S?

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (8)