TOPlist

Zapomeňte na papiňák. Přichází špičkový elektrický tlakový hrnec Xiaomi

Xiaomi tlakový hrnec
  • Tlakový hrnec je neodmyslitelným pomocníkem při vaření
  • Moderní Papinův hrnec představuje nyní Xiaomi
  • Je elektrický, pojme 4,8 litru a má netušené funkce

Vaření v tlakovém hrnci dokáže ušetřit spoustu času, zefektivnit vaření a polévky z něj mají mnohem poctivější chuť. Skvěle v něm uvaříte i tuhé hovězí a řada hospodyněk na něj nedá dopustit. Xiaomi nyní představuje úplnou novinku – elektrický tlakový hrnec o objemu 4,8 litru.

Xiaomi Electric Pressure Cooker je pořádný kousek. A to doslova. Jeho váha je totiž 5,3 kilogramu. Jen samotné ocelové víko váží 1,5 kilogramu. Rozměrově má hrnec 296 × 347 × 288 milimetrů a sedne tak skvěle na jakoukoliv kuchyňskou desku. Jeho hlavní předností totiž je, že se nemusí umisťovat na sporák, ale podobně jako rýžovar nebo remosku ho jednoduše připojíte do nejbližší zásuvky.

rovnoměrné rozložení tepla Xiaomi

Potřebuje zásuvku o napětí 220 – 240 V a využívá frekvence 50 až 60 Hz. Jeho příkon je 1 000 W. Uvnitř hrnce pak může vzniknout tlak až 70 kPa. Oproti běžnému tlakovému hrnci má zejména tu výhodu, že nemusí spoléhat jen na teplo přicházející ze spodní části. Moderní technologie mu umožňují šířit teplo ze všech stran, což vede k mnohem efektivnějšímu a rychlejšímu ohřevu. Začíná tak vařit dříve a pokrm je hotový velmi brzy.

5 vrstev a 6 režimů

Další zajímavou vychytávkou od Xiaomi je u elektrického tlakového hrnce pevná pětivrstvá konstrukce a zároveň 2 vnitřní hrnce. Takže je to de facto papiňák 2v1. Pokud potřebujete vařit více jídel naráz, můžete hrnec jednoduše vyjmout a použít ten druhý. Ani jeden se nicméně nehodí na běžné vaření – oba patří výhradně do Xiaomi papiňáku.

Pokrmy by se v nich neměly ani připalovat, protože se chlubí nepřilnavou vrstvou. Při míchání nebo servírování je proto potřeba používat náčiní, které povrch nepoškrábe a nezničí tak tuto vrstvu.

pětivrstvá konstrukce hrnce Xiaomi

Co se týká moderních technologií, tak v tlakovém elektrickém hrnci Xiaomi najdeme časovač, který lze nastavit až na 24 hodin. Vaření si tak můžete připravit dostatečně dopředu a po vašem příchodu domů už bude hotovo. Dle vlastních potřeb si můžete navolit i požadovanou teplotu a Xiaomi tlakový hrnec nabízí také 6 různých režimů vaření.

Jeho chod také nemusíte nijak hlídat ani regulovat teplotu, jako je tomu u běžných papiňáků. Tento papiňák se díky automatické regulaci tlaku o vše postará sám – stačí jen vložit do něj pokrm, nastavit a zapnout.

Zatím se prodává jen v Číně, ale Xiaomi už ho umístilo i na své globální stránky. Možná se ho tak už brzy dočkáme i u nás. Stát by mohl do 2 000 Kč (v Číně se podobné hrnce prodávají za zhruba 380 jüanů, což je asi 1200 Kč).

Používáte při vaření tlakový hrnec?

Zdroj: Mi

Jana Skálová
O Autorovi - Jana Skálová

Jana se psaním živí už dlouhé roky. Začínala ve zpravodajství a lifestylu, teď se věnuje spíš techničtějším tématům. Ráda píše o mobilech, zajímá se o… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (6)