Test odolnosti Huawei P20 Pro nedopadl tak dobře, jak byste očekávali

test odolnosti huawei p20 pro

Do prodeje v USA se dostal Huawei P20 Pro a jelikož jde o poměrně důležitý telefon, který v roce 2018 zanechá výraznou stopu, musel se dříve či později objevit na YouTube kanále JerryRigEverything. Nicméně test odolnosti Huawei P20 Pro nedopadl zrovna tak dobře, jak se očekává od prémiového telefonu.

Test odolnosti Huawei P20 Pro

Pokud jde o ochranu před škrábanci, tak je na tom Huawei P20 Pro stejně jako většina jiných telefonů s tvrzeným sklem. Tvrzené sklo se nachází i na zádech telefonu. Rámeček včetně tlačítek je pak z kovu, což na první pohled znamená, že tento Huawei mobil je robustní. Realita ale klame a test ohybu ukazuje, že se ohýbá mnohem více než konkurence v podobné cenové kategorii.

Huawei P20 Pro Durability Test! – Scratch, Burn, BEND TESTED

Huawei P20 Pro Durability Test! - Scratch, Burn, BEND TESTED

Tvrzené sklo většinou poskytuje značnou pevnost proti ohybu, jenže to neplatí u Huawei P20 Pro. Ohýbá se tak moc, že nakonec sklo na displeji praskne. Telefon fungoval stále, ale měl obrovského „pavouka“ na přední straně.

Odpověď proč se to děje, je možná jednodušší než se zdá. Huawei totiž nikde nikdy nepsal o tom, že by Huawei P20 Pro měl mít Gorilla Glass, jako to měl třeba předchozí model Huawei P10. Čínská společnost tak pravděpodobně použila tvrzené sklo jiné společnosti, které se více ohýbá a ve výsledku to může skončit jako na videu výše.

[aps_product_sz id=“488685″]

Čekali byste větší odolnost od Huawei P20 Pro?

Zdroje: androidpolice.com, youtube.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (12)