Foto test Apple iPhone X vs. Google Pixel 2: Souboj dvou světů

Foto test Apple iPhone X vs. Google Pixel 2: Souboj dvou světů

O mobilním telefonu iPhone X se v posledních dnech mnoho mluví, stejně tak jsme pro vás připravili recenzi Pixelu 2. V dnešním článku se proto podíváme na foto test Apple iPhone X vs. Google Pixel 2.

Foto test Apple iPhone X vs. Google Pixel 2

Do tohoto srovnání jsme zařadili zástupce konkurenční platformy, kterým je novinka od Applu. Ten zaujal především svým designem a některými funkcemi, nás dnes ale zajímá především fotoaparát. Ten se opět skládá ze dvou 12MPx snímačů s výrobní technologií 28 nm. Jeden z nich nabídne vysokou světelnost f1.8, druhý pak f2.4. Potěší optická stabilizace obrazu i možnost nahrávat 4K video až s 60 FPS.

[aps_product_sz id=“452459″]

Proti němu jsme postavili poslední referenční telefon od Googlu, nedávno otestovaný Google Pixel 2. Ten se podle žebříčku DxOMark zařadil dokonce na úplný vrchol, jablečný konkurent je ovšem jen o bod za ním. Srdcem fotoaparátu je 12,2MPx snímač se svítivostí f1.8. Stejně jako konkurent nabídne optickou stabilizaci obrazu i podporu 4K videa.

[aps_product_sz id=“452209″]

Srovnání fotoaparátů

Na obou smartphonech bylo nastaveno maximální rozlišení snímku s poměrem stran 4:3, zároveň jsme veškeré nastavení ponechali na automatický režim. Jsme totiž přesvědčeni, že úplně stejně používá tyto fotoaparáty drtivá většina uživatelů. Snažili jsme se snímky pořídit za stejných podmínek, aby ani jeden z telefonů nebyl zvýhodněn.

 

Foto test-Apple iPhone X-Google Pixel 2-jezero-1 Foto test-Apple iPhone X-Google Pixel 2-voda-1 Foto test-Apple iPhone X-Google Pixel 2-altan-1 Foto test-Apple iPhone X-Google Pixel 2-cedule-1 Foto test-Apple iPhone X-Google Pixel 2-krtek-1 Foto test-Apple iPhone X-Google Pixel 2-noc-1 Foto test-Apple iPhone X-Google Pixel 2-predni kamera-1

Závěr

Nutno poznamenat, že oba přístroje patří k úplné špičce mezi fotoaparáty v mobilních telefonech. Z výsledků je tedy patrné, že jsou fotografie opravdu vyrovnané a velmi často rozhodne subjektivní názor a zkrátka která fotografie padne oku lépe. Je tedy v pořádku, že někdo uzná lepším fotoaparátem ten v Google Pixel 2 a někdo zase v iPhonu X.

Podmínky v konání fototestu nebyly kvůli počasí ideální, oba fotoaparáty však měly stejné podmínky. Naším pomyslným vítězem je v tomto případě Google Pixel 2, který dle našeho přesvědčení dokáže na většině snímků zachytit větší množství detailů. Stejně tak v případě focení detailů je rozmazání pozadí příjemnější a smartphone od Googlu vede i v lepším vyvážení barev. Vyrovnané je podle nás barevné podání obou fotoaparátů.

Za zapůjčení telefonu iPhone X děkujeme společnosti Smarty.cz.

Jak podle vás dopadl foto test Apple iPhone X vs. Google Pixel 2? Které snímky se vám líbí více?

Jan Dolejš
O Autorovi - Jan Dolejš

Uchvácen mobilními technologiemi a veškerým dějstvím v oblasti IT. Google Android se stal mojí srdcovou záležitostí a nehodlám se jej jen tak vzdát. S oblibou… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (9)