TOPlist

Liftago – revoluční taxi? Posuďte sami

Liftago – cover

O službě Liftago už bylo napsáno hodně. Od článků, kde byla nazývána pyramidovou hrou, po články vyzdvihující její princip. My se dnes podíváme na aplikaci pro pasažéry, která je dostupná v Google Play.

liftago

O projektu

Liftago Taxi je projektem podnikatele Martina Hausenblase. Princip je jednoduchý. Většinou, když si chcete objednat taxi, zavoláte na dispečink, popřípadě použijete mobilní aplikaci konkrétní společnosti. Liftago funguje jinak. Na žádný dispečink volat nebudete, žádný dispečink totiž neexistuje. Díky využití moderních technologií zadáte přes aplikaci požadavek, který se rovnou zobrazí řidiči. Ten nastaví kurz vaším směrem a je hotovo. Aplikaci smí používat jenom řidiči s platnou licencí, takže se nemusíte obávat, že skončíte v autě někoho nepovolaného. Zdá se, že úspěch celého projektu závisí na tom, zda se mu podaří oslovit dostatečný počet řidičů a pasažérů.

Aplikace

Dost teorie, pojďme si představit samotnou aplikaci. Ihned po spuštění se nám ukáže výčet dostupných vozů. Žádná registrace, nic. Taxi si zobrazíme buď v seznamu nebo se přepneme na mapu s ikonkami jednotlivých aut.

Liftago_úvodní Screenshot_2013-09-27-23-05-55

 

Jak můžete vidět, počet dostupných taxi se dle denní doby zásadně liší. Někdy bohužel není k dispozici ani jedno.

 

Screenshot_2013-09-27-09-29-45 Screenshot_2013-09-27-23-01-53

Objednání taxi

Aplikace sama rozpozná vaši polohu. V případě, že se tak nestane nebo chcete poslat taxík o ulici vedle, adresu jednoduše zadáte. Vozy můžete v seznamu řadit podle nejkratší dojezdové doby, nejlepšího hodnocení řidiče nebo nejnižší ceny za kilometr. Jakmile si nějaké taxi vyberete zobrazí se vám detail objednávky, kde můžete upravit počáteční a cílovou adresu. Ihned poté, co zadáte konečnou vaší jízdy, aplikace spočítá přibližnou cenu na základě nástupní sazby a sazby za kilometr.

Screenshot_2013-09-28-01-44-41 Screenshot_2013-09-28-02-47-09 Screenshot_2013-09-28-01-42-00

 

Taxi můžete vybírat také podle velmi pěkně zpracovaných parametrů. Osobně bych k nim zařadil ještě volbu přítomnosti Wi-Fi.

 

Screenshot_2013-09-28-01-21-28

 Hodnocení

Z projektu, který ještě ve stádiu JoinSomethingNew působil jako další pyramidová hra, se vyklubala zajímavá a hlavně použitelná služba. Aplikace je pěkně zpracovaná, intuitivní a stabilní. Líbí se mi, že zde není nutnost žádné registrace. Svůj profil v aplikaci vyplnit můžete, ale nemusíte. S Liftagem jsem se svezl dvakrát bez jakýkoliv problémů. Projekt je teprve na začátku a funkce jako objednání taxi na určitou hodinu či historie vašich jízd zatím nejsou k dispozici. V budoucnu se jich však s jistotou dočkáme. Jak už jsem zmínil výše, služba trpí především nižším množstvím registrovaných řidičů. Tento problém bude ještě markantnější v menších městech. Sám jsem zvědav, jak bude vývoj pokračovat.

http://youtu.be/7j9xmp5ohRc

Liftago: Travel safely
Liftago: Travel safely

Jakou aplikaci používáte pro objednávání taxi vy? Máte s Liftago zkušenosti? Podělte se s námi v komentářích.

Matěj Machytka
O Autorovi - Matěj Machytka

Akční a věčně pozitivní člověk, studující svůj vysněný obor - marketingovou komunikaci a PR. Ujíždím na elektronické hudbě, zajímám se o DJing a jsem pravidelným… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (23)