5 telefonů s Androidem, které vypadají jako iPhone

iphone android dakele 3

Ačkoli se cena Android zařízení umí vyšplhat pěkně vysoko, ve většině případů nesahá číslům každoročně představovaných iPhonů ani po kolena. To je pravděpodobně také jedním z důvodů, proč se uživatelé toužebně pozorující smartphony s nakousnutým jablkem uchylují k nápadně podobné variantě, jen s operačním systémem Android. Fakt je samozřejmě znám také výrobcům, a proto se často setkáváme až s téměř na chlup podobnými designovými klony iPhonů. My jsme vybrali hned 5 ukázkových případů.

iphone-6-iphone-6-plus-back

HTC One A9 – vysoká cena

Představení telefonu HTC A9 široké veřejnosti s sebou přineslo mnoho rozpaků a nařčení, že celý design smartphonu je cíleně inspirován vzhledem iPhonu 6. HTC se proti nařčení ohradilo s argumentem, že podobný design aplikuje už po několik let. Tak či onak se zkrátka podobnost obou zařízení upřít nedá. Nevýhodou HTC A9 je vzhledem ke specifikacím vyšší cena – pravděpodobně je to však záměr učinit z modelu A9 prémiové zařízení, což se nakonec povedlo.

HTC One A9 (26)

Cena: od 11 286 Kč

Blackview Ultra A6 – za málo peněz hodně muziky

Dalším kouskem, který rovněž pohodlně pořídíte i v České republice, je méně známý model Blackview Ultra A6. Design si opravdu na nic nehraje a bez okolků kopíruje iPhone 6 – dokonce i přednastavený launcher a ikony si hrají na iOS. Čtyřjádro s operační pamětí 1 GB, úhlopříčkou 4,7“, 13 a 8 MPx foťákem sráží pouze nízká výdrž baterie a Android 4.4 KitKat. Za 3000 korun se však falešnému iPhonu vytýkají podobné vady jen těžko.

blackview ultra a6 android iphone

Cena: od 3090 Kč

GOOPHONE I6 PLUS – bídné specifikace

Pokud se čas od času rádi nad fejkovými telefony zasmějete, firma GooPhone pro vás asi není žádným nováčkem. Celá její existence se točí kolem kopírování designu i prostředí smartphonů různých značek – hlavní múzou je však design Applu a Samsungu. Model GooPhone I6 Plus si „překvapivě“ vzal na paškál iPhone 6 Plus a je opravdu věrnou kopií s Androidem uvnitř.

Design je sice k nerozeznání a použity byly i prémiové materiály v podobě kovu, model se však specifikacemi příliš nevytáhne – 512 MB RAM nebo rozlišení 960 x 540 pixelů díru do světa asi neudělá. Nutno podotknout, že telefon má více verzí – při nákupu lze za příplatek volit mezi dvou, čtyř a osmijádrovým MediaTek procesorem.

goophone i6 plus fake iphone

Cena: od 3 200 korun na čínském e-shopu

Lenovo S90 – skvělá výdrž

Mnohem použitelnější varianta s ne tak drasticky kopírujícím designem je Lenovo S90. Lenovo S90 na první pohled láká svojí kovovou unibody konstrukcí, přední přisvětlovací diodou a výdrží až 3 dny běžného používání. Bezesporu potěší i Super AMOLED displej a kvalitní zpracování.

lenovo-s90-for-website-posting

Cena: od 6 670 korun

Dakele 3 – lepší než iPhone?

Novinka Dakele 3 jde ve stopách iPhonu 6 opravdu do detailů – sklo dokonce po vzoru Applu chrání safír. Dakele není žádný troškař a 3 GB RAM paměti, 64bitový osmijádrový procesor a Sony fotoaparát jistě nadchne i nezaujaté pozorovatele. Společnost ještě vtipně dodává, že Dakele 3 se vám v kapse rozhodně neohne.

Dakele 3 iphone android

Cena: 6 200 korun na čínském e-shopu

Závěr

Mnohokrát s sebou nese nákup Android telefonu až s nápadně podobným designem iPhonu spoustu nevýhod. Výrobci často sázejí na chtíč uživatelů mít velmi drahé zařízení, ačkoli si to nemohou dovolit. Často tak šetří na specifikacích a doufají, že design bude to jediné kritérium, co zákazníky dožene ke koupi. Výběr telefonu byste měli vždy pečlivě zvážit a stanovit si, zda vám jde opravdu jen o falešný design nebo obstojnou funkčnost.

Johanna Kovaczicz
O Autorovi - Johanna Kovaczicz

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (7)