TOPlist

Godus: staňte se bohem ve hře od Petera Molyneuxe

Godus titulka

Peter Molyneux je v herním světě poměrně dobře známá osobnost. Je podepsán, mimo jiné, pod takovými tituly jakými jsou například Dungeon Keeper, Black & White, nebo Fable. Nyní se dostává na Google Play první hra pro Android z pera tohoto herního designéra – skvěle vypadající strategie jenž nese název Godus.

Godus 1

V ní se ujmete role jakéhosi boha, jenž se stará o obyvatele malé vesničky a sleduje, jak z ní postupem času budují starobylou civilizaci. Hráč sám přitom ale nestaví budovy ani nezakládá pole a do samotného rozvoje vesnice vlastně nijak přímo nezasahuje. Vašim úkolem totiž bude ovládat živly – upravovat zemské vrstvy a vodní toky – a tím umožnit právě rozvoj vesnice. Jak vesnice poroste, porostou i vaše schopnosti. Postupem času tak budete moci například žehnat plodinám a lesům, což umožní zase další růst populace. Časem budete moci dokonce zakládat požáry. Hra má opravdu líbivou, a záměrně velmi jednoduchou a barevnou, 3D grafiku.

Godus – Out Now on Google Play!

Godus - Out Now on Google Play!


Godus byl spolufinancován kampaní na Kickstarteru a existuje také v „dospělejších“ verzích pro Windows a OSX. Hra je stále ve fázi aktivního vývoje, není tedy 100% dokončená. Godus využívá model financování Free to Play, z Google Play ji tedy stáhnete zdarma, ale v aplikaci se nacházejí nákupy za reálné peníze. K dispozici je také jednoduchý multiplayer skrz sociální síť Facebook, díky kterému můžete propojit svůj svět s ostatními hráči.

Godus

04f324707e830fc3652a29f9e31ccc00?s=128&d=retro&r=G
The app was not found in the store. :-(

Co na hru Godus říkáte? Dáte jí šanci?

 

Zdroj: AndroidPolice.com

Vašek Švec
O Autorovi - Vašek Švec

Vaška prakticky od dětství zajímaly nové technologie, ať už se jednalo o telefony, počítače či třeba auta. V době, kdy většina jeho kapesného padla na… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (16)